Biografie

 

Jef DE HAES

 

 

Klassiek accordeonist

Klassiek accordeonist Jef DE HAES (°1986) erft de liefde voor zijn instrument van zijn vader, een gedreven amateuraccordeonist. Het is een passie die hij uitdraagt: met doorleefde vertolkingen als solist, in symfonische orkesten en in ensembles. Ook via zijn Accordeonsalon en als docent inspireert hij anderen om de ontgonnen rijkdom van de accordeon te ontdekken. Sinds 2012 is Jef DE HAES Scandalli-artiest.

 

In de leer bij de groten

Vanaf zijn negende jaar volgt Jef DE HAES accordeon bij Frans KAERS aan de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans in Lier. Hij wint verschillende prijzen en studeert af met grootste onderscheiding die met een stadsmedaille, laureatenconcert en een cd-opname beloond wordt.

Als jonge belofte studeert hij aan het Lemmensinstituut Leuven bij Eddy FLECIJN en aan het Conservatorium van Gent bij Philippe THURIOT.

Gedreven door zijn passie verbetert hij continue zijn meesterschap, en volgt hij masterclasses bij grote namen uit de accordeonwereld: Yuri SHISHKIN, Mika VÄYRYNEN, Franck ANGELIS, Viatcheslav SEMYONOV. Andere mentoren vindt hij in Alexander en Vitali DMITRIEV, Radomir TOMIC, Vojin VASOVIC, Sergio PETRONIO, Jacques MORNET, Claudio JACOMUCCI.

 

Concours en jury

Jef DE HAES neemt wereldwijd deel aan prestigieuze wedstrijden: Der Internationale Wettbewerb in Klingenthal, Duitsmand (2004), Coupe Mondiale in Glasgow, Schotland (2008), Premio Internazionale Citta Di Castelfidardo in Castelfdardo en Premio Internazionale Citta Di Lanciano in Lanciano.  

Ook is hij een veel gevraagd jurylid in zowel Vlaamse muziekscholen als op grote nationale en internationale wedstrijden. Zo jureert hij de Belfius Classics in België, en de Coupe Mondiale in Turku, Finland (2015) en Rostov, Rusland (2016).

 

Gevraagd solist en concertaccordeonist

Gedreven om grootste vertolkingen neer te zetten is Jef DE HAES een gevraagd concertaccordeonist en solist. Op klassieke symfoniepodia werkt hij samen met dirigenten zoals Edmond SAVENIERS, Ivo VENKOV en Michel TABACHNIK. En hij vertolkt de accordeonconcerti van Nikolai TCHAIKIN, Igor SHAMO en Richard GALLIANO.

Meer informatie en boekingen. Contacteer ons!!

 

Accordeon verrijkt klassieke oeuvres

Om zijn publiek nieuwe muzikale belevingen te geven, arrangeert hij partituren van grote klassieke componisten als Johann Sebastian BACH, Piotr TCHAIKOVSKY en Domenico SCARLATTI. Daarbij onderzoekt hij de volle reikwijdte van zijn instrument en vertaalt hij de authentieke waarde van een compositie naar verfrissende vertolkingen.

 

Verrassende muziekensembles

Accordeonmuziek is volwaardige aanvulling van ensembles, en tilt de klankkleur ervan naar een verrassende luisterervaring.

Daarom werkt Jef vaak als kamermuzikant vaak in duo of ensembles samen aan treedt Jef DE HAES regelmatig op. In uiteenlopende bezetting verrassende combinaties en instrumenten (cello, altsax, harmonium, contrabas)

 

  • Duo Kivif: accordeon & viool - Samen met violiste Hannah VAN LAERE vormt Jef een bruisend duo met een breed repertoire - van klassiek, tango en jazz tot popmuziek. Kivif maakt nieuwe arrangementen van boeiende muziekstukken, ook op verzoek.

 

 

  • Accé: accordeon en cello. In een duo met cellist Daan DE VOS won Jef DE HAES onlangs de derde prijs op de Novam Concours voor accordeonisten

 

  • September Trio: sopraansax, cello en accordeon.

 

Uw ensemble of duo verrijken met de klankkleur van de accordeon? Neem contact met ons op, of bel Jef DE HAES op het nummer 0474/05.12.60

 

Vereniging Accordeonsalon

In 2014 richt Jef DE HAES de vereniging Accordeonsalon op. Hiermee wil hij spelers en luisteraars de verrassende rijkdom van de accordeon leren kennen. En de meerwaarde tonen die l’orgue à bretelles aan klassieke maar ook hedendaagse muziek toevoegt.

Jaarlijks organiseert de vereniging daarom ook accordeonstages. Tijdens deze vijfdaagse masterclass verbeteren jongeren hun speltechniek onder begeleiding van nationale en internationale docenten.

Het Accordeonsalon is als enige Belgische vereniging lid van de prestigieuze Confédération Internationale des Accordéonistes.

 

Muziek in huis

Huisconcertjes, feesten, of avonden … Jef DE HAES vertolkt zijn repertoire ook in private kring. Als solist of in huiskamerensemble verrast hij u graag met de ongekende muzikaliteit en mogelijkheden van de accordeon.

Klassiek, folk of jazz … wil u uw gasten van een bijzonder accordeonconcert laten genieten? Geef ons een seintje.

 

Kunst en kunde doorgeven

Zijn passie voor de accordeonmuziek wil Jef DE HAES ook aan zijn leerlingen doorgeven. Niet alleen in de lokalen van SAMWD Lier en ART Tienen waaraan hij als docent accordeon verbonden is. Ook daarbuiten: in zijn jeugdorkest Kortenbalg, of … op straat. Zo beleven aspirant-accordeonisten de synergie met publiek en omgeving, en doen ze ervaring op.

©Jef De Haes - Regenboogstraat 7 Bus 3, 2500 Lier (België)